L’artista Shuriiken i el Terres Festival uneixen forces per reivindicar el viatge i la natura en el Dia Mundial de la Terra

El jove artista ulldeconenc, d’origen ucraïnès, ha concebut una peça musical que ha servit de base per a l’espot del Terres Festival 2022

Amb l’estrena d’aquest vídeo, el Terres Festival encara el darrer tram de les inscripcions per a la seva sisena edició, que tindrà lloc del 2 al 10 de setembre a Tortosa.

Nascut a Txernivistí (sud-oest d’Ucraïna) l’any 2001 però afincat a Ulldecona des del 2004, Shuriiken composa música urbana des que tenia 14 anys.

Per aquest tema, Shuriiken s’ha basat en la seva pròpia situació durant la pandèmia. “No té cap títol concret, per tant, prefereixo que cadascú li posi el títol que millor li sembli”. Amb una base rítmica que Shuriiken descriu com “animada i inspiradora”, la peça vol ser una invitació a gaudir de la natura i dels plaers naturals de les Terres de l’Ebre, que Shuriiken descriu com “un lloc tranquil i genial per poder sortir i gaudir de tot el que té, tant per la bellesa del territori, com de les persones que hi viuen”.

Per la seva banda, el director del Terres Festival, Santi Valldepérez, apunta que “enguany celebrarem el Dia Mundial de la Terra pocs dies després de la supressió de l’ús de la mascareta en interiors. L’endemà és Sant Jordi… A poc a poc tornem a sortir als carrers sense por. Cal gaudir respectuosament del que ens envolta i la peça de Shuriiken parla d’això precisament”.