terres LAB, coordinat per Jordi Treserras del Laboratori de Patrimoni, Turisme Cultural i Creativitat de la Universitat de Barcelona (LABPATC), vol oferir un marc de debat per reflexionar sobre les interrelacions entre la indústria del turisme i la de l’audiovisual, amb l’objectiu d’ anticipar i analitzar les tendències comunicatives més exitoses, així com explorar noves sinergies.

Es calcula que l’any 2030 s’arribarà als 1.800 milions de turistes segons l’informe de l’OMT “Tourism Towards 2030”. L’any 1950 eren 25 milions les persones que viatjaven pel món i l’any 2015 en van ser 1.186 milions. L’increment exponencial del turisme es tradueix en impactes de tota mena. D’aquí que la sostenibilitat sigui un repte clau per a totes les regions i països. Això explica en bona part que l’ONU hagi decidit designar l’any 2017 com l’Any Internacional del Turisme Sostenible. Paral·lelament a aquest procés, la indústria audiovisual ha impactat de ple en la transformació del turisme com sector econòmic.

Hi ha estudis que posen de manifest que un de cada cinc turistes viatja motivat per les pel·lícules o documentals que ha vist. D’aquí la necessitat d’analitzar aquesta interrelació entre totes dues indústries. Aquest anàlisi és el que proposa terres LAB.

Consulta el nostre programa unes línies més avall.

Compra el teu abonament per als dos dies de terres LAB!

Quantity:Section:Price:
General70.00 EUR
Students40.00 EURStudent ID may be required
Your eTicket will be emailed after payment to your PayPal email address.

PROGRAMA

Dimecres 2 de Maig

9,30h. Salutacions institucionals. Taula moderada per la Dra. Núria Gil (URV).

10h. Eugeni Osàcar. Barcelona, una ciutat de pel·lícula.

Coffee break.

11h. Turisme cinematogràfic i sèries. Big Screen Splendors. Pierre Carrique, productor de What’s Up Films (França).

11,30h. Taula rodona. L’Àrtic i l’Antàrtida, les últimes fronteres. Dorothée Adam, Rubén Sánchez (videògraf i fotògraf de viatges).

12h. Francisco Dias. L’impacte dels films turístics en la comunicació de destins.

12,30h. Josep Huguet. Propostes de revalorització del Call Jueu de Tortosa.

16,30h-17h. Key papers:

. Jordi Arcos, Esther Velasco (CETT). Platós i estudis de gravació com atractiu turístic: una proposta de models.

. Cristina Arribas (COAC). La imatge moderna i turística d’Espanya als anys 60.

. Arcadi Mayor (Empàtica Internet). Turisme i màrqueting digital. Nous formats de vídeo i noves formes de comunicar una destinació.

17h. Jordi Tresserras. L’Any del Turisme Cultural a Catalunya.

Compra la teva entrada per al dia 1 de terres LAB

Quantity:Section:Price:
General40.00 EUR
Students25.00 EURStudent ID may be required
Your eTicket will be emailed after payment to your PayPal email address.

Dijous 3 de Maig

9,45h. Estudis de cas: “Deixa que t’ho expliquin, com treballar el màrqueting inspiraciones amb creadors de contingut”, a càrrec de Miquel Alabern (Director de Promoció de l’Agència Catalana de Turisme) i Tarragona, un secret al Mediterrani (a càrrec d’Àngel Arenas, director gerent del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona).

Coffee break

11h. Estudis de cas. Flamenco Madrid (Santiago Alcázar, director), Marca Chile (Bautista Martínez, Coordinador Audiovisual de Marca Chile).

11,30h. Campanya Barcelona Love Letters, presentada per Amfitrions d’Airbnb. Amb Mónica Prieto (Community Organizer Deputy Lead – Airbnb Marketing Services S.L) i Persita Puig (Anfitriona y protagonista del anuncio de TV)

12h. L’aposta d’Airbnb pel turisme sostenible. Case studies a Sudàfrica, Jamaica i Índia. Amb Núria Lozano (Strategic Partnerships Spain & Portugal a Airbnb Marketing Services S.L)

12,30h. Taula rodona. Les Film Office. Motor de desenvolupament de ciutats i territoris. Carlota Guerrero (Catalunya Film Commission), Pepa Jordà (Visit Valencia), Ángeles Vacas (Madrid Film Office).

16,30h. Luis Tormo (Agència Valenciana del Turisme). Gastronomía, turismo, cine y paisaje en la Comunitat Valenciana.

Compra la teva entrada per al dia 2 de terres LAB

Quantity:Section:Price:
General40.00 EUR
Students25.00 EURStudent ID may be required
Your eTicket will be emailed after payment to your PayPal email address.