[:ca]“Gracias Tierra” i “Mountaineering to Yushan” s’emporten els premis grans de la primera edició de terres Catalunya[:es]“Gracias Tierra” y “Mountaineering to Yushan” se llevan los premios principales de terres Catalunya[:en]“Gracias Tierra” and “Mountaineering to Yushan” take the main prizes of terres Catalunya[:]

[:ca]L’espot televisiu “Gracias, Tierra” de l’agència de publicitat DEC BBDO i el documental “Mountaineering to Yushan”, del director taiwanès Seanwen Yang han estat els dos grans grans guanyadors de la primera edició del festival terres Catalunya – International Eco & Tourism Film Festival, celebrat aquests dies a Tortosa. El primer film és un anunci de poc menys d’un minut rodat a les Illes Canàries, que rendeix tribut al planeta terra a través d’imatges espectaculars que “fan que les paraules es quedin curtes” i que s’ha emportat el Gran Premi de Comunicació Turística. El documental “Mountaineering to Yushan”, filmat al Parc Nacional de Taroko a Taiwan mostra el punt de vista d’un guia de muntanya aborigen sobre les activitats que es poden fer a la també coneguda muntanya de Jade de prop de 4.000 metres d’altitud, i ha estat premiat amb el Premi a la Sostenibilitat per saber transmetre els valors de la relació de l’home amb el seu entorn. El jurat ha valorat de les dos pel·lícules la seua qualitat tècnica i també el missatge. Segons ha explicat el president del jurat, Swen Waterreus.

El lliurament dels trofeus s’ha fet aquesta tarda a l’Hotel Villa Retiro de Xerta en una cerimònia en la qual ha assistit el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; i els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel; i de Xerta, Roger Avinyó, entre altres personalitats. També ha comptat amb la presència d’Alexander V. Kammel, president del Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic (CIFFT). Ha estat una cerimònia dinàmica en la qual s’han lliurat 42 trofeus. Entre els premiats cal fer una referència especial a l’agència DEC BBDO, que a banda del Gran Premi de Comunicació Turística s’ha emportat set guardons més per altres com “Canary’s fog taggers” o “Charcos”. I també cal fer una menció especial a “Once upon a time in Cappadocia” de Rob Whitworth (1er premi en Destins turístics, primer premi en Rutes, Expedicions i Viatges i primer premi d’Animació. O “Water”, de Jim Wilmer que s’ha emportat el premi a la millor fotografia; “Tuna, Farofa and Spaghetti”, del brasiler Ricardo P. Rossi, primer premi al millor llargmetratge documental; o “Cozumel, un paraíso al Caribe Maya”, de Karlos Simón, que ha guanyat el primer premi al millor migmetratge documental. Pel que fa a les produccions ebrenques que han estat premiades cal destacar “Olea Europaea”, de Vlad Pop sobre les oliveres mil·lenàries d’Ulldecona, segon premi de Turisme Rural; “Migratoebre”, de la Fundació Catalunya la Pedrera; primer premi de Comunicació Corporativa; “Desertores”, del senienc Mar Ortiz que uneix la filosofia del kendo amb la filosofia gastronòmica del xef Vicent Guimerà de l’Antic Molí, on la tradició i slow food es fusionen perfectament amb l’alta cuina. O “Deltebre, natural attraction”, d’Albert Vidal, millor espot turístic de Catalunya.Tots els premiats s’han emportat una trofeu que representa una oliva feta amb pauma i dissenyada per la dissenyadora rapitenca Anna Reverté i el col·lectiu Art Pauma del Mas de Barberans. Els films premiats es projectaran demà dissabte a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa a partir de les 6 de la tarda.

El director del festival, Santi Valldepérez, de la productora ebrenca Filmsnòmades, la impulsora del projecte, ha fet un balanç positiu d’aquesta edició, en la qual s’han seleccionat un total de 98 pel·lícules de dotze països diferents. “Hem superat les expectatives que teníem previstes, tant pel que fa al nombre de pel·lícules inscrites com de la qualitat tècnica i artística”, ha assenyalat tot precisant que “això ens anima de cara a la segona edició”. Valldepérez també ha valorat positivament la celebració del Congrés sobre Paisatge, Turisme i Cinema, terres LAB, celebrat dimecres 31 de maig i dijous 1 de juny a l’Hotel Corona de Tortosa. “Realment creiem que les Terres de l’Ebre podem ser un referent tant pel que fa al turisme sostenible com a la creació audiovisual vinculada al turisme”, ha afirmat.[:es]El spot televisivo “Gracias, Tierra” de la agencia de publicidad DEC BBDO y el documental “Mountaineering to Yushan”, del director taiwanés Seanwen Yang han sido los dos grandes ganadores de la primera edición del festival terres Catalunya – International Eco & Tourism Film Festival, celebrado del 31 de mayo al 3 de junio en Tortosa (Tarragona). El primer filme es un anuncio de poco menos de un minuto rodado en las Islas Canarias, que rinde tributo al planeta tierra a través de imágenes tan espectaculares que “hacen que las palabras se queden cortas” y que se ha llevado el Gran Premio de Comunicación Turística. El documental Mountaineering to Yushan, filmado en el Parque Nacional de Taroko en Taiwán muestra el punto de vista de un guía de montaña aborigen sobre las actividades que se pueden hacer en la también conocida montaña de Jade de cerca de 4.000 metros de altitud, y ha sido premiado con el Premio a la Sostenibilidad por saber transmitir los valores de la relación del hombre con su entorno. El jurado ha valorado de las dos películas su calidad técnica y también el mensaje. Según explicó el presidente del jurado, Swen Waterreus.

La entrega de los trofeos se realizó ayer por la tarde en el Hotel Villa Retiro de Cherta (Tarragona) en una ceremonia que contó con la presencia del director Alexander V. Kammel, presidente del Comité Internacional de Festivales de Cine Turístico (CIFFT). Fué una ceremonia dinámica en la que se entregaron 42 trofeos. Entre los premiados hay que hacer especial referencia a la agencia DEC BBDO, que aparte del Gran Premio de Comunicación Turística ha llevado siete galardones más por otros como Canary s fog taggers o Charcos, todos ellos forman parte de su proyecto de proyección turística de las Canarias. Y también hay que hacer una mención especial a “Once upon a time in Cappadocia” de Rob Whitworth (primer premio en Destinos Turísticos, primer premio en Rutas, Expediciones y Viajes y Primer premio de Animación. O “Water”, de Jim Wilmer que se llevó el premio a la mejor Fotografía; “Tuna, Farofa and Spaghetti”, del brasileño Ricardo P. Rossi, primer premio al mejor largometraje documental; o “Cozumel, un paraíso al Caribe Maya”, de Karlos Simón que ha ganado el primer premio al mejor mediometraje documental.

La aportación de las Islas Canarias en esta primera edición del festival ha sido muy representativa y entre los premiados también cabe mencionar “Memories of a Destination. Tenerife Eating Experience”, de Food Design Company, primer premio de Experiencias Gastronómicas, Enoturismo y Oleoturismo”; o “Where Tenerife?”, primer premio a la Localización para la promoción de rodajes. Todos los premiados se han llevado un trofeo que representa una oliva hecha con fibra vegetal de palma, típica de las Tierras del Ebro.

El director del festival, Santi Valldepérez, de la productora Filmsnòmades, la impulsora del proyecto, ha hecho una valoración positiva de esta edición, en la que se han seleccionado un total de 98 películas de doce países diferentes. “Hemos superado las expectativas que teníamos previstas, tanto en cuanto al número de películas inscritas como de la calidad técnica y artística”, señaló precisando que “esto nos anima de cara a la segunda edición”. Valldepérez también ha valorado positivamente la celebración del Congreso sobre Paisaje, Turismo y Cine, tierras LAB, celebrado el miércoles y jueves en el Hotel Corona de Tortosa. “Realmente creemos que las Tierras del Ebro podemos ser un referente del al turismo sostenible y de la creación audiovisual vinculada al turismo”, ha afirmado.[:en]The TV spot “Thank you Earth” made by the advertising agency DEC BBDO and the documentary “Mountaineering to Yushan” by the Taiwanese director Seanwen Yang have been the two big winners of the first edition of terres Catalunya – International Eco & Tourism Film Festival, held from May 31 to June 3 in Tortosa (Tarragona). The first film is an advertisement for just under a minute shot in the Canary Islands, which pays tribute to the planet Earth through such spectacular images that “make words fall short” and has taken the Grand Prize for Tourfilm Competition. The documentary “Mountaineering to Yushan”, filmed in Taroko National Park in Taiwan, shows the view of an aboriginal mountain guide on the activities that can be done on the well-known Jade Mountain of about 4,000 meters in altitude, and was awarded with the Prize for Sustainability, for knowing how to convey the values ​​of the relationship between men and their environment. The jury has valued from both films their technical quality and also the message, according to the chairman of the jury, Swen Waterreus.

The ceremony was attended by director Alexander V. Kammel, president of the International Committee of Tourist Film Festivals (CIFFT). The Awards ceremony was held at the Hotel Villa Retiro in Xerta (Tarragona). It was a dynamic ceremony in which 42 trophies were awarded. Among the winners, special mention must be made of the DEC BBDO agency, which, apart from the Grand Prize for Tourism Communication, has won seven more awards for others such as “Canary’s fog taggers” or “Charcos”, all of which form part of its tourism project in the Canary Islands . And a special mention should also be made of Rob Whitworth’s “Once Upon a Time in Cappadocia” (1st Prize in Travel Destinations, 1st Prize in Routes, Expeditions and Travel and 1st Prizw in Animation.) or Jim Wilmer’s “Water”, which won the Award for the best Photography. “Tuna, Farofa and Spaghetti”, by the Brazilian Ricardo P. Rossi, won the first prize for the best documentary feature film. “Cozumel, a paradise in the Mayan Caribbean”, by Karlos Simón, won the first prize for the best half-length documentary films.

The contribution of the Canary Islands in this first edition of the festival has been very representative and among the winners also include “Memories of a Destination”, Food Design Company, first prize of Gastronomic Experiences, Wine Tourism and Oleotourism “; Or “Where Tenerife?”, The first place prize for the promotion of filming. All the winners have won a trophy representing an olive made from vegetable fiber of palm, typical of the Lands of the Ebro River.

The festival’s director, Santi Valldepérez, from the production company Filmsnòmades, the promoter of the project, has made a positive assessment of this edition, which has selected a total of 98 films from twelve different countries. “We have exceeded the expectations that we had foreseen, both in terms of the number of films registered and the technical and artistic quality,” he said, pointing out that “this encourages us for the second edition.” Valldepérez has also positively valued the holding of the Congress on Landscape, Tourism and Cinema, terres LAB, held on Wednesday May 31st and Thursday June 1st at the Hotel Corona de Tortosa. “We really believe that the Ebro Lands can be a reference for sustainable tourism and audiovisual creation linked to tourism,” he said.[:]